Show news from...

eye 4870 Views

173 familii din raionul Dubăsari au primit ajutor material


Photo: blogspot.com

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari a selectat pentru acordarea ajutorului material, familii cu copii din următoarele categorii:

  • Copii orfani;
  • Copii cu dizabilități;
  • Copii din familii numeroase;
  • Copii din familii cu un singur părinte;
  • Copii din familii social vulnerabile.

Consiliul de administrație al Fondului local de susținere socială a populației Dubăsari, la ședința din 27 mai 2015 a decis acordarea ajutorului material în sumă de 350 lei pentru fiecare copil. Au fost selectate 173 familii din raionul Dubăsari, cu cele mai acute necesități, din care fac parte 306 copii. Din sursele Fondului local de susținere socială a populației au fost distribuite 107300 lei.

Totodată Consiliul de administrație a decis acordarea ajutorului material pentru 48 familii socialmente vulnerabile în sumă totală de 29700 lei.

Se distribuie mijloace financiare din Fondul republican şi Fondul local Dubăsari de susţinere socială a populaţiei în sumă de 2000 (două mii) lei pe luna iunie pentru cantina socială din satul Oxentea.

Toate ajutoarele materiale aprobate de către Consiliu sunt repartizate de către Direcţia asistenţă socială și protecția familiei, conform planului de activitate.

Keywords:

copii , familie , ajutor , aparare , Moldova

Settlements of Moldova and Diaspora

Sîrcova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1638
Populația:
1821 locuitori

Sîrcova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sîrcova și Piscărești. Satul Sîrcova este situat la o distanță de 20 km de orașul Rezina și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1821 de oameni. Satul Sîrcova a fost menționat documentar în anul 1638.

Read more