Show news from...

eye 4128 Views

Ploaia de aseară a făcut ravagii


13 localități din 6 raioane din țară au rămas în beznă în urma ploilor și a vântului puternic de aseară. Fără curent au rămas ma mulți consumatori din raioanele Dondușeni, Glodeni, Rîșcani, Drochia, Basarabeasca, Cahul și UTA Găgăuzia.

Pentru restabilirea energiei electrice în teritoriu lucrează brigăzile specializate a distribuitorului de curent. Tot în urma ploilor a fost deteriorat acoperișul unei case de locuit din localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi.

PUBLIKA.MD menţionează că după temperaturi de peste 34 de grade Celsius, astăzi vremea se mai răcoreşte. Astfel, meteorologii ne promit ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar temperatura aerului va scădea până la 24 de grade în nordul țării și 29 - la sud.

Settlements of Moldova and Diaspora

Huzun

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Read more