Show news from...

eye 3446 Views

Ploaia de aseară a făcut ravagii


13 localități din 6 raioane din țară au rămas în beznă în urma ploilor și a vântului puternic de aseară. Fără curent au rămas ma mulți consumatori din raioanele Dondușeni, Glodeni, Rîșcani, Drochia, Basarabeasca, Cahul și UTA Găgăuzia.

Pentru restabilirea energiei electrice în teritoriu lucrează brigăzile specializate a distribuitorului de curent. Tot în urma ploilor a fost deteriorat acoperișul unei case de locuit din localitatea Țînțăreni, raionul Anenii Noi.

PUBLIKA.MD menţionează că după temperaturi de peste 34 de grade Celsius, astăzi vremea se mai răcoreşte. Astfel, meteorologii ne promit ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, iar temperatura aerului va scădea până la 24 de grade în nordul țării și 29 - la sud.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cania

Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Read more