30 july 2015, 11:02 views 11234
Locuitorii satului Cioburciu au blocat traseul  Ştefan Vodă-Palanca (Video)
30 july 2015, 11:02 views 11234

Locuitorii satului Cioburciu au blocat traseul Ştefan Vodă-Palanca (Video)

Au lăsat treburile de prin gospodării şi au ieşit în stradă. Zeci de locuitori ai satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă, au blocat ieri traseul naţional Ştefan Vodă-Palanca, în semn de protest faţă de majorarea tarifelor la energia electrică şi gazele naturale. Zeci de şoferi s-au văzut nevoiţi să facă un popas pentru aproximativ o jumătate de oră. Aceştia, însă, nu s-au supărat pe protestatari. Dimpotrivă s-au declarat solidari cu ei.

Locuitorii satului Cioburciu au blocat traseul cu mai multe unităţi de transport. Ei spun că au recurs la acest gest pentru a se face auziţi de către autorităţi.

Şoferii care s-au văzut nevoiţi să se oprească din drum şi-au păstrat calmul pe toată durata acţiunii de protest. Mai mult, aceştia s-au declarat solidari cu manifestanţii, în condiţiile în care majorarea tarifelor îi afectează în egală măsură şi pe ei.

Protestul a fost monitorizat de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în energetică au refuzat să comenteze acţiunea localnicilor din Cioburciu. Amintim că pe 18 iulie, ANRE a dispus majorarea cu 36 la sută a tarifului pentru energia electrică şi cu 15% pentru gazele naturale.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.