24 june 2016, 17:00 History of fine arts views 6626
Cadouri din Franța au ajuns la Cornești
24 june 2016, 17:00 History of fine arts views 6626

Cadouri din Franța au ajuns la Cornești

Cei 60 de mici pacienți de la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii din orașul Cornești au trăit momente frumoase în aceste zile. Ei au avut parte de o surpriză, oferită de oameni buni din Franța, dar și datorită implicării Lidiei Crăciun, directoarea Spitalului raional din Nisporeni.

După mai multe obstacole de ordin birocratic, în sfîrșit, aici au ajuns hăinuțe, jucării și rechizite, adunate cu mult drag de către pensionari francezi prin intermediul Asociației "Reagir Europe Moldavie" cu sediul la Paris.

"Noi avem relații mai vechi cu Marie Paule, președinta organizației, și am făcut lucruri frumoase împreună. Grație acestor relații, au beneficiat de ajutoare și daruri atît Centrul ftiziopneumologic de reabilitare de la Cornești, cît și alte instituții. Atunci cînd am activat la Ungheni, "Reagir Europe Moldavie" a făcut donații și maternității, și secției de pediatrie a Spitalului raional", a precizat Lidia Crăciun. Iată că, acum, micuții de la Cornești au primit daruri multe. Pînă a ajunge aici, au parcurs o cale lungă și anevoioasă.

"Am avut probleme la vamă, dat fiind faptul că donațiile nu sînt însoțite de facturi, căci sînt trimise din Franța de persoane fizice, de pensionari. Ne bucurăm că, totuși, au ajuns la destinație. Copiii au fost foarte încîntați", a subliniat Lidia Crăciun.

În acea zi, ei au avut parte de o adevărată sărbătoare, cu muzică, clovni și, pe deasupra, cu daruri din Franța.

"Cînd vine cineva la noi în ospeție, copiii ne întreabă dacă le-au adus cadouri. De trei ani organizația "Reagir Europe Moldavie" le bucură inimile. Și de data aceasta le-au făcut sărbătoarea mai frumoasă. Or, copiii vin la centrul nostru aproape dezbrăcați, majoritatea provenind din familii cu o situație dificilă. Astfel de donații sînt binevenite, sînt de un real ajutor pentru noi", a menționat Viorelia Bînzari, directorul interimar al Centrului.

Source: www.expresul.com

Keywords:

Franta , cadouri , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.