01 may 2019, 16:10 Styles of Moldovan dance views 16475
Dodon a inaugurat primul complex sportiv din 2019 (Foto)
01 may 2019, 16:10 Styles of Moldovan dance views 16475

Dodon a inaugurat primul complex sportiv din 2019 (Foto)

În cadrul vizitei de lucru în orașul Ungheni, președintele Igor Dodon a participat la inaugurarea unui complex sportiv – primul în anul 2019.

Terenul respectiv face parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.

Complexul sportiv include un teren multifuncțional de fotbal, baschet, volei și handball, instalații pentru fitness, un teren de joacă pentru copii și este situat în sectorul Vasilica al orașului.

"Am salutat locuitorii orașului Ungheni felicitîndu-i cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Mi-am exprimat speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție pentru toți locuitorii orașului. Reieșind din faptul că practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, voi depune și în continuare eforturi ca cetățenii noștri să aibă posibilitatea să practice sportul" a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Președintele a amintit că în toamna anului 2017, a lansat un proiect național de construcție a 300 de săli sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale.

Zeci de săli deja sînt date în exploatare, se află în proces de proiectare, sau de construcție.

Potrivit președintelui, în anul 2019 planifică deschiderea a 25-30 de terenuri sportive.

Programul respectiv se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale "Iubesc Moldova" și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne "Din Suflet".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.