Show news from...

eye 8371 Views

Numărul vagoanelor trenului de pe ruta Ungheni–Chișinău va fi suplinit


Trenul de pasageri UngheniChișinău va circula permanent cu un număr de 6 vagoane.

Acesta va putea transporta 568 de persoane pe scaune și încă 300 în picioare. Modificările au fost anunțate astăzi de Ministerul Economiei și Infrastructurii după ce la sfîrșitul lunii octombrie curent mai mulți locuitori din Sipoteni, Călărași, au blocat circulația trenului de pe ruta Ungheni–Chișinău, fiind nemulțumiți de numărul redus al locurilor în această garnitură, transmite MOLDPRES.

Cele 2 garnituri a cîte 3 vagoane, urmează să fie încălzite în perioada rece a anului.

Potrivit unei analize a întreprinderii „Calea Ferată din Moldova", vineri seara și luni dimineața, cu trenul Ungheni–Chișinău circulă cel mult 550 persoane, iar cu cursele operate de luni seara pînă vineri dimineața, sunt transportați aproximativ 450 de pasageri.

În același timp, Calea Ferată din Moldova a efectuat și o analiză în privința fluxului de călători în trenul suburban de pasageri Chișinău–Bender–Chișinău. În acest sens, se va pune în circulație un tren de călători cu 3 vagoane, cu capacitatea de 215 locuri, în loc de două vagoane, cu capacitatea de 132 de locuri.

Trenul de pe ruta Ungheni–Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, la Sipoteni acesta ajunge la 05:15, iar în capitală - la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei.

Keywords:

calea ferata , tren , Ungheni , Chisinau

Settlements of Moldova and Diaspora

Hîrtopul Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Read more