16 february 2017, 14:45 Styles of Moldovan dance views 3300
Locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale
16 february 2017, 14:45 Styles of Moldovan dance views 3300

Locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale

În curînd locuitorii orașului Ungheni vor beneficia de încă două stadioane amenajate conform standardelor internaționale și care vor corespunde cerințelor de practicare a activităților sportive.

Acest fapt se datorează participării orașului Ungheni, în parteneriat cu orașul Novoselytsya, regiunea Cernăuți, Ucraina în cadrul proiectului "Modernizarea infrastructurii transfrontaliere de sport pentru o viață sănătoasă", care va fi finanțat de Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Primăriei.

"Va fi amenajat un spațiu pentru două stadioane de tenis, volei și minifotbal pe teritoriul stadionului central din orașul Ungheni, care vor fi accesibile pentru toți amatorii de sport. Astfel, vom beneficia de o infrastructură adecvată pentru practicarea sportului conform standardelor Europene, " a declarat Eduard Balan, viceprimarul orașului Ungheni.

Proiectul își propune să implementeze conceptul "Sportul Pentru toți" prevăzut de Strategia de Dezvoltare a culturii fizice și sportului în Republica Moldova pentru perioada 2013 – 2020 și are ca obiectiv încurajarea practicării activităților fizice pentru un număr cît mai mare de persoane. De asemenea, prin implementarea acestuia se urmărește consolidarea cooperării transfrontaliere între echipele sportive din Ungheni și Novoselytsya în cadrul competițiilor.

"Este un proiect interesant și important pentru orașul Ungheni. Tinerii sportivi și antrenorii acestora vor beneficia de un spațiu amenajat pentru realizarea obiectivelor de creștere a performanțelor sportive. Pe de altă parte, competițiile transfrontaliere care se vor desfășura aici vor contribui la îmbunătățirea cooperării între echipele sportive din Ungheni și orașul Novoselytsya din Ucraina" a concluzionat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

La ceremonia de semnare a Acordurilor de Grant în cadrul Programului de Cooperare Teritorială a Parteneriatului Estic Moldova – Ucraina care a avut loc pe data de 1 februarie 2017 au participat reprezentați a 16 localități transfrontaliere.

Source: provincial.md

Keywords:

Ungheni , stadion , sport , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.