08 october 2016, 15:53 Styles of Moldovan dance views 6656
Proiectul „revoluționar” ce ar putea face orașul Ungheni mult mai verde
08 october 2016, 15:53 Styles of Moldovan dance views 6656

Proiectul „revoluționar” ce ar putea face orașul Ungheni mult mai verde

Primăria orașului Ungheni intenționează să demareze pe teritoriul orașului Ungheni un proiect de adoptare a spațiilor verzi, cu scopul de a moderniza procesul de amenajare a spațiilor verzi și de a antrena cît mai mulți subiecți în acest proces. Declarația a fost făcută de primarul orașului Alexandru Ambros, în cadrul unui interviu.

Primarul spune că, proiectul dat poate fi interpretat și ca un program de educație verde a populației. „Menționez că este vorba de amenajarea spațiilor verzi din proprietatea publică. Primăria orașului Ungheni a identificat o listă de terenuri publice care va fi făcută publică. Lucrul acesta nu înseamnă că vor fi date spre adopție absolut toate spațiile verzi. Vor fi identificate anumite insulițe de terenuri. Cei care își doresc să participe la acest program vor putea alege un teren în dependență de dimensiuni, locație, sau preferințele pe care le au pentru a-l putea amenaja", a precizat el.

Alexandru Ambros a spus că la proiect pot participa agenții economici privați, care își desfășoară activitatea pe teritoriului orașului Ungheni. „Proiectul prevede încheierea unui contract de colaborare cu agentul economic pentru un an de zile, cu posibilitatea de prelungire a contractului, prin care acesta se obligă să amenajeze și să întrețină terenul ales", a adăugat el.

Primarul de Ungheni a menționat că, după alegerea terenului pentru adopție, agentul economic va veni cu propuneri de amenajare: „Fie că este vorba de întreținerea gazonului, plantarea de arbori și arbuști decorativi, sădirea de flori sau instalarea mobilierului urban, aceste planuri vor fi discutate cu fiecare agent în parte. După stabilirea lucrărilor ce vor fi executate pe teren, primăria și agentul economic vor semna contractul de colaborare".

Source: provincial.md

Keywords:

Ungheni , spații verzi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1978
Populația:
1200 locuitori

Maiac este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 1200 de oameni. Localitatea Maiac a fost înregistrată oficial în anul 1978.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.