07 january 2019, 09:30 views 3848
Irina Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri
07 january 2019, 09:30 views 3848

Irina Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri

Peste 50 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 30 iunie, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor preliminare, scrutinul a fost cîştigat de Irina Vlah, care a deţinut anterior mandatul de başcan, transmite MOLDPRES.

Datele generale finale urmează să fie anunţate, însă, conform buletinelor de vot, procesate la ora 23.00, Irina Vlah a obţinut majoritatea de voturi.

„Am cîștigat. A fost o luptă grea, însă vom continua să fim o echipă care va activa în binele autonomiei şi întregii R. Moldova", a declarat Irina Vlah, în conferinţa de presă, imediat după ce au fost anunţare rezultatele preliminare.

Primul care a felicitat-o pe Irina Vlah a fost preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Sunt sigur că locuitorii autonomiei au votat pentru reformele realizate deja de başcanul Irina Vlah şi doresc o continuitate a lucrurilor bune", a relevat şeful statului.

Scrutinul a fost urmărit de 192 de observatori.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Irina Vlah , Găgăuzia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.