27 june 2017, 12:10 views 5548
Au fost distinşi cei mai buni antreprenori din Găgăuzia
27 june 2017, 12:10 views 5548

Au fost distinşi cei mai buni antreprenori din Găgăuzia

La Comrat au fost distinşi cei mai buni antreprenori din Găgăuzia ai anului 2016. Distincţii au fost conferite la 30 de nominalizări.

Potrivit presei din autonomie, scopul evenimentului anual este de a încuraja businessul şi de a ridica imaginea întreprinderilor din regiune.

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulţumit oamenilor de afaceri pentru indicatorii buni şi pentru completarea bugetului autonomiei. Ea a menţionat că în ultimii ani între antreprenori şi autorităţi a fost stabilit un dialog.

"În anul 2016, în bugetul autonomiei au fost direcţionate pînă la 100 mil. lei sub formă de venituri. Banii au fost utilizaţi în diferite proiecte din mai multe localităţi ale Găgăuziei, în special pentru reabilitarea infrastructurii, dar şi realizarea altor obiecte sociale", a spus ea.

În cadrul ceremoniei de premiere, oamenii de afaceri au vorbit despre succesele înregistrate, exprimîndu-şi recunoştinţa pentru participarea la concurs.

"Desfăşurarea concursului "Cel mai bun antreprenor al Găgăuziei" ne dă un imbold pentru dezvoltare. În acest an , restaurantul "Favorit" a obţinut marele premiu în cadrul expoziţiei de la Moldexpo. Aceasta este o performanţă pentru întreaga Găgăuzie", consideră şefa întreprinderii "Moroi", Ana Statova.

În acest an, marele premiu a fost decernat kolhozului "Pobeda" din satul Copceac, care cultivă produse agricole pe o suprafaţă de 6 mii de hectare.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.