28 march 2016, 16:23 views 6597
La Comrat va avea loc un marş al apărătorilor statalităţii moldoveneşti
28 march 2016, 16:23 views 6597

La Comrat va avea loc un marş al apărătorilor statalităţii moldoveneşti

În capitala Găgăuziei, orașul Comrat, pe 2 aprilie, va avea loc Marşul apărătorilor statalităţii moldoveneşti.

Despre aceasta a comunicat luni, la şedinţa Comitetului executiv al Găgăuziei, başcanul Irina Vlah.

Potrivit site-ului Comitetului executiv al autonomiei, başcanul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu dinamizarea activităţii organizaţiilor politice care promovează idei unioniste. „În weekendul trecut, la Chişinău a fost instituit un nou sfat al țării şi aprobată foaia de parcurs pentru unirea Moldovei cu România. Autonomia găgăuză întotdeauna a fost bastionul statalităţii moldoveneşti. Şi în această situaţie alarmantă datoria noastră este de a spune un nu ferm oricăror încercări ale politicienilor radicali de dreapta de a atenta la suveranitatea patriei noastre", a spus ea.

La iniţiativa ei, în următoarea zi de sîmbătă va avea loc un marş al apărătorilor statalităţii moldoveneşti. La acesta vor fi invitate toate forţele politice şi organizaţiile obşteşti din ţară care pledează pentru independenţa şi neutralitatea Moldovei.

"Organizatorii vor avea o singură condiţie – participanţii la marş vor fi obligaţi să renunţe al drapele şi simboluri de partid. Marşul va avea loc cu drapele ale Republicii Moldova şi Găgăuziei", a adăugat başcanul. Rezoluţia marşului va fi transmisă organelor centrale ale puterii de stat şi misiunilor diplomatice acreditate în RM.

Source: www.infotag.md

Keywords:

Comrat , mars , statalitate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.