30 september 2016, 11:10 views 8599
Pentru prima dată în Moldova se organizează „Festivalul Peștelui”
30 september 2016, 11:10 views 8599

Pentru prima dată în Moldova se organizează „Festivalul Peștelui”

Moldovenii se pot bucura de un nou festival etno-gastronomic care va avea loc în premieră în Moldova.

Este vorba de ,,Festivalul Peştelui" care se va desfăşura duminică, 9 octombrie 2016, începînd cu ora 10.00, pe stadionul satul Nimoreni, raionul Ialoveni.

Scopul festivalului rezidă în promovarea alimentaţiei sănătoase, în special a consumului de peşte, întrucît acesta este cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor. Nu în ultimul rînd, unul din obiectivele manifestației constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sînt aşteptaţi să participe la evenimentul vizat în cadrul căruia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite, inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preparate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește umplut, pește prăjit cu malai, pește prăjit cu cartofi pai, pește cu legume, crap cu varză), demonstraţii de gătit, workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri cu premii, pescuit, muzică şi agrement etc.

Totodată, reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

Source: unimedia.info

Keywords:

Ialoveni , Festival , pesti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.