15 may 2018, 16:40 Music of the national minorities views 15458
La Cimişlia a fost finalizat primul curs de brutărie şi patiserie italiană (Foto)
15 may 2018, 16:40 Music of the national minorities views 15458

La Cimişlia a fost finalizat primul curs de brutărie şi patiserie italiană (Foto)

Absolvenții primului curs de brutari și patisieri din sudul ţării, instruiți de antreprenori cu renume din Italia, și-au ridicat, la finele săptămânii trecute, certificatele de calificare profesională. Documentele sunt aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cursul de formare profesională pentru brutari și patisieri a fost desfășurat, la Cimişlia, de Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), cu suportul partenerilor italieni, în cadrul proiectului "NON SOLO PANE". Absolvenții cursului au susținut un test de evaluare, în cadrul căruia au trebuit să-și pună în practică cunoștințele acumulate și să coacă de sine stătător pîine, pizza și alte produse de patiserie fabricate după rețeta italiană. Pe final, cursanții au primit certificate de calificare profesională ce au fost înmînate de Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în R. Moldova.

„Sînt foarte mulțumită să văd un exemplu concret de colaborare între instituțiile italiene și cele moldovenești, precum și de realizare a unei sinergii dintre sectorul public și cel privat în scopul valorificării potențialului socio-economic al Regiunii de Dezvoltare Sud și impulsionării dezvoltării acesteia, precum și a R. Moldova în general", a menţionat la ceremonia de finalizare a cursurilor Valeria Biagiotti.

Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, le-a dorit brutarilor și patisierilor care au absolvit cursul de calificare profesională să aibă succese cît mai mari în continuare, "fie că vor aplica pentru un nou loc de muncă, fie că vor dori să-şi extindă afacerea sau să inițieze un business în domeniu".

Cursul de instruire a avut loc în cadrul proiectului „NON SOLO PANE", realizat de ADR Sud în parteneriat cu antreprenorul italian Albino Irali și compania „Green Projects" SRL. Scopul proiectului a fost de a spori competitivitatea economică a Regiunii de Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniul prelucrării și fabricării produselor făinoase.

Source: moldpres.md

Keywords:

Cimișlia , pîine , curs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.