Show news from...

eye 2105 Views

La Cimișlia a fost inaugurată o Unitate de Salvatori și Pompieri


Prim-ministrul Pavel Filip a participat vineri la ceremonia de inaugurare a Unității de Salvatori și Pompieri din orașul Cimișlia. În cadrul sediului construit cu sprijinul Guvernului Statelor Unite ale Americii vor activa 20 de pompieri și salvatori, care vor acorda ajutor la 38 de localități în caz de situații excepționale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În alocuțiunea sa, Premierul a exprimat recunoștință Guvernului și poporului american pentru finanțarea construcției unității, dar și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor și de integrare europeană a țării. „Numeroasele proiecte realizate în comun cu SUA și Uniunea Europeană ne demonstrează că parcursul ales de țara noastră este unul corect. Sînt sigur că atunci cînd vom realiza toate reformele și vom avea capacitatea financiară necesară, vom putea și noi să ajutăm pe cei care au nevoie", a declarat Premierul.

Totodată, Prim-ministrul a mulțumit administrației publice locale din Cimișlia pentru implicare în realizarea proiectului, accentuînd importanța promovării siguranței populației și îmbunătățirii condițiilor de muncă a salvatorilor și pompierilor din țara noastră. „Noi nu putem opri calamitățile naturale sau alte situații de risc, dar este responsabilitatea noastră să fim bine pregătiți", a menționat Pavel Filip.

Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a remarcat că asistența oferită va spori capacitățile de intervenție în situațiile de criză și a reiterat deschiderea țării sale pentru consolidarea în continuare a parteneriatului moldo-american. „Acest proiect, în valoare de 530 mii de dolari, este o investiție în siguranța și bunăstarea poporului moldovenesc și un simbol al legăturilor strînse dintre statele noastre", a subliniat James Pettit.

Începînd cu anul 2003, în baza acordului de colaborare între Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul Republicii Moldova, de proiecte similare au beneficiat pompierii din Soroca, Basarabeasca, Căușeni, Bălți, Comrat și Edineț.

Keywords:

Cimișlia , pompieri , salvatori

Settlements of Moldova and Diaspora

Miciurin

Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Read more