22 january 2016, 11:09 Music of the national minorities views 5746
Un grup de experți estonieni, la Cimișlia
22 january 2016, 11:09 Music of the national minorities views 5746

Un grup de experți estonieni, la Cimișlia

În perioada 8 – 12 februarie 2016, în Republica Moldova, se vor afla în vizită de lucru patru oficiali și experți ai Rețelei Naționale Rurale din Estonia. Vizita are loc la invitația Asociației pentru Politica Externă (APE) în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacităților autorităților centrale și locale din Moldova în domeniul dezvoltării rurale".

Proiectul dat este realizat cu suportul Guvernului Estoniei și are ca scop să asiste autoritățile centrale și locale din țara noastră pentru a se familiariza cu experiența Estoniei de promovare și diversificare a activităților economice în zonele rurale, in special prin crearea Grupurilor de acțiune locală pentru dezvoltare rurală conform principiilor programului LEADER din UE.

Crearea Grupurilor de acțiune locală pentru dezvoltare rurală este prevăzută de Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014-2020. De asemenea, ele reprezintă un obiectiv esențial, inclusiv, pentru asistența de dezvoltare rurală oferită de UE țării noastre. Grupurile de Acțiune Locală din Estonia sunt considerate în Uniunea Europeană un exemplu de promovare eficientă a dezvoltării rurale prin conjugarea eforturilor autorităților locale, comunităților locale de afaceri și ale organizațiilor non-guvernamentale.

În acest context, ADR Sud organizează un seminar de informare în cadrul cărora experții estonieni vor familiariza reprezentanții autorităților locale, ai societății civile și ai mediului de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Sud cu rolul, misiunea și activitățile Grupurilor de Acțiune Locală în promovarea dezvoltării economice în zonele rurale din Estonia. Totodată, participanții vor face cunoștință cu principiile și procedurile de activitate și vor avea posibilitatea să stabilească relații de cooperare cu reprezentanții Grupurilor de acțiune locală din Estonia.

Seminarul va avea loc pe data de 10 februarie, între orele 15.00 – 16.30, în sala de ședință a Consiliului raional Cimișlia.

Doritorii de a participa la seminar sunt rugaţi să se înregistreze la ADR Sud pînă la data de 05 februarie 2016.

Persoana de contact: Viorica Cuțitaru, telefon 024121151, adresa e-mail: adrsud@gmail.com

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.