27 march 2018, 15:00 views 13497
La Ceadîr-Lunga a fost deschis un centru de dezvoltare pentru copii
27 march 2018, 15:00 views 13497

La Ceadîr-Lunga a fost deschis un centru de dezvoltare pentru copii

Un prim centru de dezvoltare și divertisment pentru copii a fost deschis în orașul Ceadîr-Lunga după ce Natalia Petiș, originară din localitate, a câștigat un grant de la UE, de aproape 8 mii de euro, prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), implementat de PNUD.

Într-un comunicat de presă, citat de IPN, se spune că în orașul Ceadîr-Lunga niciodată nu a existat un loc de joacă de interior, unde copiii ar fi putut petrece timpul liber, mai ales în perioada rece a anului. Centrul a fost dotat cu un labirint modular, piscină cu biluțe, căsuțe din povești și diverse jucării educative. Centrul este solicitat și pentru organizarea de petreceri, cum ar fi zile de naștere ale copiilor.

Instituția are trei angajați. Natalia Petiș, directorul centrului, spune că este în proces de organizare a unor cercuri de dezvoltare timpurie pentru copii, de studiere a limbii engleze, de arte plastice și decor.

Natalia Petiș este unul din cei 30 de antreprenori din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia care au beneficiat de granturi din partea UE și de serviciile consultanților pentru crearea sau dezvoltarea afacerilor în cadrul programului SARD.

Source: ipn.md

Keywords:

Ceadîr-Lunga , copii , centru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.