Show news from...

eye 8472 Views

Sistemul de alimentare cu apă a orașului Cantemir va fi reabilitat


Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare vor aloca șase milioane de euro pentru consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare a orașului Cantemir.

Un acord în acest sens a fost semnat între Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și administrația orașului Cantemir.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MADRM, proiectul prevede construcția unei stații moderne de epurare a apelor uzate și a unui sistem de colectare și canalizare a apelor uzate pe o distanță de circa 12 km, inclusiv stații de pompare. De asemenea, va fi optimizat sistemul existent de alimentare cu apă și vor fi dezvoltate capacitățile operatorului economic care oferă servicii în acest domeniu.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a spus în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului că este un proiect de dezvoltare regională ce va îmbunătăți condițiile de sanitație pentru circa 2500 de persoane din orașul Cantemir. Totodată, va fi asigurat un mediu sigur de epurare a apelor uzate.

Proiectul va fi finalizat în anul 2021.

Keywords:

Cantemir , apeduct

Settlements of Moldova and Diaspora

Berlinţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Read more