Show news from...

eye 4441 Views

Trafic cu mercur


Doi bărbaţi sunt suspectați de poliție în legătură cu circulația substanțelor toxice. Bărbații, cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 de ani, sunt din oraşul Cantemir. Potrivit polițiștilor, suspecții dețineau 8 kg de mercur, transmite IPN.

În urma investigaţiilor efectuate de către angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii s-a stabilit că mercurul urma să fie comercializat pe piaţa neagră a ţării, venitul fiind estimat la aproximativ 200 000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, forţele de ordine au depistat şi ridicat un pistol pneumatic de model „Bereta", iar într-un ascunziş săpat în pământ au fost depistate două sticle de jumătate de litru cu o substanţă de culoare argintie asemănătoare cu mercurul.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza Codului Penal. Persoanele culpabile de „Încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şi deşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice" se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Settlements of Moldova and Diaspora

Enichioi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Read more