Show news from...

eye 17010 Views

Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol


La 28 martie 2019, s-a împlinit un an de la prima aplicare a apostilei pe diplomele neutre eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco" din Tiraspol.

După un an de la punerea în aplicare a mecanismului, au fost apostilate peste 240 de diplome, cu o solicitare sporită pentru Italia, Bulgaria, SUA, Franța, Austria, Spania, Polonia, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Elveția, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Irlanda, Suedia, Portugalia, Slovacia, Israel, Finlanda, Turcia, Australia, precum și alte destinații.

Mecanismul respectiv funcționează urmare a aprobării Hotărîrii Guvernului nr.138/2018 și a Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.120/2018, iar modelul diplomei a fost agreat în procesul de negocieri oferind, astfel, șanse tinerilor din stînga Nistrului de a continua studiile și la alte nivele.

Prin acțiunile sale, partea moldovenească demonstrează că Decizia protocolară „Cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană" din 25 noiembrie 2017 se implementează și se respectă în totalitate, demonstrînd la modul practic că procesul educațional este o prioritate pentru Chișinău.

Keywords:

diploma , Tiraspol

Settlements of Moldova and Diaspora

Lebedenco

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Read more