Show news from...

eye 16771 Views

Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol


La 28 martie 2019, s-a împlinit un an de la prima aplicare a apostilei pe diplomele neutre eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco" din Tiraspol.

După un an de la punerea în aplicare a mecanismului, au fost apostilate peste 240 de diplome, cu o solicitare sporită pentru Italia, Bulgaria, SUA, Franța, Austria, Spania, Polonia, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Elveția, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Irlanda, Suedia, Portugalia, Slovacia, Israel, Finlanda, Turcia, Australia, precum și alte destinații.

Mecanismul respectiv funcționează urmare a aprobării Hotărîrii Guvernului nr.138/2018 și a Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.120/2018, iar modelul diplomei a fost agreat în procesul de negocieri oferind, astfel, șanse tinerilor din stînga Nistrului de a continua studiile și la alte nivele.

Prin acțiunile sale, partea moldovenească demonstrează că Decizia protocolară „Cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană" din 25 noiembrie 2017 se implementează și se respectă în totalitate, demonstrînd la modul practic că procesul educațional este o prioritate pentru Chișinău.

Keywords:

diploma , Tiraspol

Settlements of Moldova and Diaspora

Bodeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Read more