31 october 2018, 11:55 Rock music views 10207
Pașapoartele sovietice au fost recunoscute ca fiind valabile în Transnistria
31 october 2018, 11:55 Rock music views 10207

Pașapoartele sovietice au fost recunoscute ca fiind valabile în Transnistria

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care se modifică legea cu privire la sistemul de pașapoarte din regiunea transnistreană, astfel încît actele din timpul URSS vor fi recunoscute ca fiind valabile.

Conform decretului, pașapoartele care datează din perioada sovietică, dar care aparțin unui ,,cetățeni al Transnistriei" sînt declarate valabile, pentru ,,uz domestic", pe o perioadă nedeterminată de timp.

Documentul prevede că, dorința de a păstra documentul sovietic nu ar trebuie să fie un impediment pentru obținerea pașaportului transnistrean.

Pînă în prezent, la obținerea pașaportului transnistrean în baza celui din timpul URSS, pe prima pagină a documentului este aplicată ștampila ,,anulat".

Source: cotidianul.md

Keywords:

pasaport , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.