28 march 2015, 10:58 Rock music views 8935
Șevciuk a modificat regulile de intrare în regiunea transnistreană
Photo: infoprut.ro
28 march 2015, 10:58 Rock music views 8935

Șevciuk a modificat regulile de intrare în regiunea transnistreană

Cetățenii Republicii Moldova, ai Rusiei, Ucrainei, Republicii Kazahstan și Belarus se vor putea afla pe teritoriul regiunii transnistrene 90 de zile, mai mult cu 45 decât până în prezent. Un decret în acest sens a fost semnat joi de liderul separatist Evgheni Șevciuk.

Potrivit Novostipmr, pentru cetățenii altor state și apatrizi, termenul rămâne același, de 45 de zile. Străinii vor putea intra în regiune doar pe baza cărții migraționale și în baza invitației personale. Durata șederii temporare în regiune nu poate depăși termenul total de 135 zile în jumătate de an.

Străinii vor putea cere permisiunea de a locui în regiunea transnistreană, în cazul căsniciei cu un cetățean al autoproclamatei republici, celor care vor locui cu rudele de gradul I și II, celor aflați la studii sau care execută serviciul în misiunile de pacificare sau care dețin o proprietate privată în regiune.

Noile reguli ale separatiștilor vor intra în vigoare de pe 1 aprilie.

Source: infoprut.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.