30 august 2018, 15:45 Folk music views 14643
Peste 300 de ostaşi au depus jurămîntul militar la Cahul
30 august 2018, 15:45 Folk music views 14643

Peste 300 de ostaşi au depus jurămîntul militar la Cahul

Mai mult de 300 de tineri încorporaţi în Brigada de infanterie motorizată „Dacia" au depus astăzi jurămîntul militar, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cahul.

Prezent la festivitate, ministrul Apărării, Eugen Sturza, i-a felicitat pe cei 362 de soldați cu ocazia evenimentului, încurajîndu-i să depună efort și străduință pentru a însuși arta militară.

În cadrul evenimentului, părinţii şi rudele soldaţilor care au depus jurămîntul au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front.

După depunerea jurămîntului militar, ostaşii vor beneficia de patru zile de concediu. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Source: noi.md

Keywords:

Cahul , jurămînt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.