Show news from...

eye 14270 Views

Un Centru medical cu echipament modern a fost deschis la Cahul


Un Centru medical cu servicii moderne, disponibile pentru populaţia din sudul ţării, a fost lansat la începutul săptămânii curente în municipiul Cahul. Noua structură a fost creată ca urmare a unui parteneriat public-privat, dintre Consiliul raional şi o companie specializată, şi este amplasată în incinta policlinicii raionale, transmite MOLDPRES.

Centrul medical de la Cahul va oferi cetăţenilor posibilitatea să facă investigaţii de înaltă performanţă cum ar fi radioscopie şi radiografie digitală, ultrasonografie, ecografie modernă, cel mai important fiind computerul tomograf şi aparatul de rezonanţă magnetică.

„Toate aceste echipamente au fost mult aşteptate de localnici, care nu vor mai avea nevoie să se deplaseze în capitală pentru a face controalele medicale necesare. Investigațiile vor putea fi făcute în baza poliței de asigurare și trimiterilor medicului de familie sau specialistului, precum și contra plată, deservirea fiind efectuată de personal medical calificat", au afirmat surse de la Consiliul raional Cahul.

Potrivit lui Ion Groza, președintele raionului Cahul, instituţia medical nou-creată este o oportunitate pentru toţi cetăţenii din zonă care trebuie să aibă acces la servicii medicale de ultimă oră. „Asigurarea Regiunii de Sud cu tomograf, rezonanță magnetică și celelalte servicii moderne constituie o investiție mai mult decât necesară și utilă care va oferi condiții optime actului medical și accesului cetățenilor la servicii de sănătate de calitate cât mai aproape de casă", a menţionat Ion Groza.

Keywords:

Cahul , Servicii medicale

Settlements of Moldova and Diaspora

Dîngeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Read more