Show news from...

eye 3353 Views

A fost reabilitat un drum de importanţă regională din sudul ţării


Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de importanţă regională – strada Ivan Spirin din municipiul Cahul au fost finalizate. Proiectul a fost evaluat recent de o comisie de recepţie care a constatat că acesta a fost executat în conformitate cu cerinţele de rigoare.

Proiectul este important pentru trei raioane din sudul ţării, deoarece str. Spirin reprezintă o cale de ocolire a oraşului Cahul care oferă acces mijloacelor de transport spre orașele Taraclia și Vulcăneşti. Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), în urma dării în exploatare a străzii reparate, vor beneficia locuitorii orașului Cahul, precum și ai raioanelor Taraclia și Vulcănești.

Proiectul de la Cahul a demarat în anul 2014, fiind implementat de ADR Sud în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, Consiliile raionale Cahul, Taraclia și Vulcănești. Grație implementării programului a fost reparat un sector de drum de 2,6 km, cu trotuarele aferente.

Costul proiectului „Reabilitarea și modernizarea drumului de importanță regională - strada Ivan Spirin din mun. Cahul" este de circa 37 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. "Am avut ca obiectiv general eficientizarea transportului de mărfuri şi călători în Regiunea de Sud a Republicii Moldova prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere", au precizat surse de la ADR Sud.

Keywords:

drum , reabilitare , Cahul

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Read more