Show news from...

eye 12990 Views

În oraşul Cahul apa s-a scumpit cu 15%


Locuitorii oraşului Cahul vor achita din luna curentă un preţ pentru apă mai mare cu 15%. Noile tarife au fost aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, la cererea principalului furnizor local SA "Apă-Canal Cahul".

Din luna octombrie, cahulenii vor plăti 24,4 lei pentru o tonă de apă, în loc de 21,2 lei, cît achitau anterior. Iniţial, întreprinderea municipală "Apă-Canal Cahul" a cerut o majorare de 46,6%, motivînd prin creşterea cheltuielilor pentru prestarea serviciilor.

„Au crescut simţitor tarifele la energia electrică, ce constituie în tariful de prestări servicii circa 30-35 la sută. Întreprinderea a beneficiat de un împrumut de la Banca Mondială, în anii 2004, 2006. La ora actuală, avem în jur de şapte milioane de lei datorii faţă de Ministerul Finanţelor", a spus Gheorghe Ghețivu, şef interimar la „Apă-Canal Cahul", citat de gazetadesud.md.

Potrivit SA „Apă-Canal Cahul", ajustarea actuală a tarifelor pentru serviciul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, efectuată în octombrie curent, va genera venituri suplimentare de circa trei milioane de lei, ceea ce nu acoperă necesitățile întreprinderii de a achita creditul, asta fără a lua în calcul datoria de 7 mln de lei existentă în prezent.

Keywords:

apa , scumpire , Cahul

Settlements of Moldova and Diaspora

Butuceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Read more