Show news from...

eye 7886 Views

Ravagii în sudul țării: Grindina a distrus tot ce i-a stat în cale


O ploaie cu grindină a făcut ravagii aseară în raioanele Cahul și Cantemir. Aversele puternice au inundat mai multe curţi, iar grindina a distrus culturi agricole.

Ofițerul de presă al DSE, Diana Țuțu, a declarat pentru Deschide.md că salvatorii nu au primit niciun apel de urgență, iar pagubele vor fi evaluate de comisiile locale.

În același context, aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare, după ce de joi, 22 iunie, au devenit active 6 puncte rachetare noi din zona Centru a țării, care acoperă o serie de localități din raioanele Călărași și Hîncești.

În acest scop au fost implementate mecanismele de activare și dezactivare a zonelor cu permisiune de zbor pe perioada lansării rachetelor, întrucît activitățile de protecție antigrindină se asociază cu pericol pentru zborurile tuturor tipurilor de aeronave ce trec deasupra teritoriilor de impact.

Perioada de protecție antigrindină este 15 aprilie – 30 septembrie, iar în anul 2017 vor fi active 121 de puncte de impact al rachetelor.

Keywords:

grindină , Cahul , Cantemir

Settlements of Moldova and Diaspora

Branişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Read more