Show news from...

eye 6811 Views

Ravagii în sudul țării: Grindina a distrus tot ce i-a stat în cale


O ploaie cu grindină a făcut ravagii aseară în raioanele Cahul și Cantemir. Aversele puternice au inundat mai multe curţi, iar grindina a distrus culturi agricole.

Ofițerul de presă al DSE, Diana Țuțu, a declarat pentru Deschide.md că salvatorii nu au primit niciun apel de urgență, iar pagubele vor fi evaluate de comisiile locale.

În același context, aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare, după ce de joi, 22 iunie, au devenit active 6 puncte rachetare noi din zona Centru a țării, care acoperă o serie de localități din raioanele Călărași și Hîncești.

În acest scop au fost implementate mecanismele de activare și dezactivare a zonelor cu permisiune de zbor pe perioada lansării rachetelor, întrucît activitățile de protecție antigrindină se asociază cu pericol pentru zborurile tuturor tipurilor de aeronave ce trec deasupra teritoriilor de impact.

Perioada de protecție antigrindină este 15 aprilie – 30 septembrie, iar în anul 2017 vor fi active 121 de puncte de impact al rachetelor.

Keywords:

grindină , Cahul , Cantemir

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
453 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Trifăneşti, raionul Floreşti. Satul este situat pe malul stîng al rîului Căinari, la distanța de 20 km de oraşul Floreşti și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 453 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1895.

Read more