05 may 2015, 11:10 Sheet music and musical training manuals views 11455
La Briceni au fost date în folosință 40 de locuințe sociale
05 may 2015, 11:10 Sheet music and musical training manuals views 11455

La Briceni au fost date în folosință 40 de locuințe sociale

Blocul cu 40 de locuințe sociale din Briceni a fost dat, astăzi,în folosinţă de către Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca şi preşedintele raionului Efimia Bandalac. Construcţia blocului cu cinci nivele a început în luna noiembrie a anului 2013 şi a fost realizată de către o echipă de 50 de muncitori, dintre care jumătate din raionul Briceni.

Locuințele dispun de bucătărie și baie dotate cu utilaje tehnico-sanitare, de pardosea finită cu gresie, teracotă și laminat.

Printre beneficiarii care se vor muta în apartamentele finalizate „la cheie" fac parte familii nevoiașe, cu mulți copii sau din care fac parte persoane cu dizabilități, familii tinere cu venituri mici sau în care cel puțin un membru este angajat la stat, în domeniile educației, medicinii, asistenței sociale.

Potrivit ministrului Bîtca, anul acesta vor fi date în folosință alte 190 de locuințe sociale în țară.

„Ministerul Devoltării Regionale și Construcțiilor are rolul de a construi aceste locuințe. Beneficiarii locali vor fi selectaţi la nivel local de către o comisie instituită în acest scop care va examina cererile depuse de solicitanţi, va verifica legalitatea actelor, va urmări întrunirea condiţiilor, în special a celor prioritare şi va acorda punctaj conform criteriilor de selectare din Regulamentul privind modul şi condiţiile de desfăşurare a proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II.", a specificat ministrul Vasile Bîtca.

Blocul de locuințe sociale din Briceni a fost construit în cadrul Proiectului de Construcţie a Locuinţelor pentru Păturile Socialmente Vulnerabile din Republica Moldova, finanţat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Valoarea totală a proiectului constituie circa 1,345 mln euro.

Source: provincial.md

Keywords:

ajutor , societate , Moldova , familie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.