29 may 2015, 16:10 Composers, performers, musical groups views 11560
La Sîngerei au fost date în folosinţă locuinţele sociale
29 may 2015, 16:10 Composers, performers, musical groups views 11560

La Sîngerei au fost date în folosinţă locuinţele sociale

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a participat, la, 27 mai 2015, la darea în folosinţă a locuinţelor sociale din raionul Sîngerei. Proiectul reconstruirii unui bloc cu 5 nivele, circa 40 de apartamente destinate familiilor cu venituri mici, familiilor cu mulţi copii, inclusiv persoanelor cu necesităţi speciale din raionul Sîngerei a fost demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) în luna noiembrie a anului 2013.

La eveniment au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale, muncitorii care au muncit la reconstrucţia blocului şi potenţialii beneficiari.

Ministrul Vasile Bîtca a menţionat că obiectivul proiectului este de a îmbunătăţi şi de a creşte fondul de locuinţe pentru familiile nevoiaşe din Republica Moldova. Astfel, în cadrul proiectul vor fi reconstruite circa 15 blocuri nefinalizate din întreaga ţară, în total circa 700 de locuinţe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici.

„La Călăraşi şi Briceni 80 de familii beneficiază de astfel de locuinţe, oamenii se bucură deja de condiţii de trai mai bune. De astăzi, vor beneficia şi familiile nevoiaşe din raionul Sîngerei. În scurt timp vor fi finalizate locuinţele din 15 localități ale raionului Hîncești. Săptămîna viitoare demarăm construcţia locuinţelor sociale la Ialoveni, iar pînă la finele anului va începe construcţia locuinţelor sociale în raionul Leova. Astfel, ne propunem să realizăm eficient faza II a acestui proiect pentru a putea iniţia faza III şi a asigura cu locuinţe cetăţenii ţării care înregistrează venituri mici şi nu îşi permit achiziţionarea unei locuinţe", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Amintim, proiectul de construcţie a locuinţelor sociale în ţara noastră a fost iniţiat de MDRC cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei care oferă Republici Moldova un împrumut cadru pe un termen de pînă la 20 de ani.

Totodată, menţionăm că, beneficiarii locuinţelor sociale sunt selectaţi de autorităţile publice locale, în cadrul unei comisii care examinează cererile depuse de solicitanţi, verifică legalitatea actelor doveditoare, urmăreşte întrunirea condiţiilor de către solicitanţi şi acordă punctaj conform Regulamentului privind modul şi condiţiile de desfăşurare a proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II.

Costul total al proiectului din Sîngerei constituie 827 258 Euro.

Source: provincial.md

Keywords:

casa , locuință , familie , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.