19 april 2012, 09:45 views 5874
19 april 2012, 09:45 views 5874

Expoziţia „Lumină din lumină” la Muzeul Ţinutului Natal Edineţ

Tradiţiile pascale şi o colecţie impresionantă de icoane pot fi admirate în perioada sărbătorilor de paşti la Muzeul Ţinutului Natal Edineţ, unde a fost inaugurată expoziţia „Lumină din lumină”.

Anual la muzeu sînt expuse diverse piese ce ţin de tematica pascală: cărţi religioase, icoane, sînt prezentate ouă din colecţia muzeului, decorate cu ceară de albine sau încondeiate cu „chişiţa", respectînd prin cromatică, tehnică şi decor, tradiţiile vechiului meşteşug în care au excelat mai ales satele din Moldova. Expoziţia este vizitată atît de cei maturi, cît şi de copii.

Cei interesaţi de obiceiurile şi tradiţiile sărbătorilor pascale vor putea admira expoziţia pînă pe data de 24 mai cînd sărbătorim Înălţarea Domnului.

 

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.