17 september 2021, 11:00 views 2258
A început festivalul
17 september 2021, 11:00 views 2258

A început festivalul "Zilele Chișinăului la Buzău"

În cadrul Festivalului "Zilele Chișinăului la Buzău", primarul general, Ion Ceban, împreună cu Președintele județului, au lansat aseară un concert în aer liber.

La concert au participat artiști valoroși de la Chișinău: Orchestra de muzică populară ,,Fraţii Advahov", Ansamblul de muzică uşoară ,,Alex Calancea Band", Surorile OsoianuMihai CiobanuZinaida Julea, dar și alte personalități talentate.

Tot acolo este organizată o expoziție frumoasă a meșterilor noștri populari din diferite zone ale Moldovei.

”Mă bucur că am reușit să aducem o parte din cultura de la Chișinău și sunt mândru că avem oameni frumoși și talentați”, a menționat Ion Ceban.

Astăzi continuă programul în cadrul Festivalului ,,Zilele Chișinăului la Buzău", cu tîrguri și lansare de carte. La finalul zilei vor evolua pe scenă Ansamblul etnofolcloric ,,Plăieșii" și Ansamblul de muzică ușoară ,,Vali Boghean Band".

În plus, participanții și vizitatorii la eveniment au confirmarea certificatului de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Iar pentru cei care nu întrunesc nici una din condiții, a fost pus la dispoziție un punct de testare rapidă gratuită înainte de acces.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Romania , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.