13 september 2021, 10:45 views 1751
Municipalitatea a cumpărat teste rapide pentru cadrele didactice. Cît au costa?
13 september 2021, 10:45 views 1751

Municipalitatea a cumpărat teste rapide pentru cadrele didactice. Cît au costa?

2 318 teste rapide de tip antigen au fost achiziționate din bugetul municipalității, teste destinate cadrelor didactice din Capitală, inclusiv și pentru personalul auxiliar. Despre asta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Ceban a precizat că testele au fost cumpărate cu un preț redus, adică cu doar 93 de lei per bucată.

„Un test rapid a fost procurat cu 93 de lei, faţă de 250, 300 de lei şi mai mult, pentru că acesta este de fapt preţul în reţeaua instituţiilor medicale, loc unde guvernarea îi trimite pe profesori, educatori, dădace. Vom aloca cîte 100 de teste pentru fiecare şcoală din Chişinău”, a declarat Ceban.

Amintim că, săptămîna trecută, o asociație obștească din Chișinău a donat municipalității 500 de teste. Între timp, la primărie au mai parvenit alte 300 de teste rapide.

Potrivit datelor oficiale, în prezent, 94% din angajații instituțiilor de învățămînt au fost vaccinați cu prima doză de ser în municipiul Chișinău.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , profesor , test

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.