14 may 2020, 17:30 views 3842
Mina din Chișinău riscă să se prăbușească, atenționează un consilier municipal
14 may 2020, 17:30 views 3842

Mina din Chișinău riscă să se prăbușească, atenționează un consilier municipal

Consilierul municipal Corneliu Pîntea anunță că Mina Chișinău a fost reconectată la rețeaua de energie electrică, fiind reluat procesul de evacuare a apei din mină.

Însă, consilierul subliniază că pericolul prăbușirii în gol a unei porțiuni din sectorul Rîșcani din mun. Chișinău nu a dispărut, transmite Deschide.md.

Potrivit lui Pîntea, la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău va fi examinată situația de la S.A. Mina Chișinău și urmează să fie identificată, în bugetul municipal 2020, suma necesară pentru evacuarea apei din mină pentru toată perioada anului curent.

Totodată, Pîntea informează că s-a format un grup de lucru care pregătește caietul de sarcini pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind organizarea procesului de captare, pompare și tratare a apei din Mina Chișinău, iar în scurt timp va fi anunțat un concurs pentru elaborarea studiului de fezabilitate, la care vor fi invitați și specialiști din afara R. Moldova.

Source: deschide.md

Keywords:

Chisinau , Mină

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
36 locuitori

Serghieni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Satul Serghieni a fost menționat documentar în anul 1859. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.