14 may 2020, 17:00 views 3110
Chișinăul va deveni mai colorat: Se caută artiști pentru pictarea unui pod
14 may 2020, 17:00 views 3110

Chișinăul va deveni mai colorat: Se caută artiști pentru pictarea unui pod

Podul de pe strada Miorița, peste str. Șoseaua Hîncești, va fi decorat cu picturi murale.

Pretura sectorului Centru a anunțat un concurs în acest sens, iar inițiativa are drept scop redarea unui aspect estetic zonei podului, precum și promovarea artiștilor plastici autohtoni.

Concursul se va desfășura în perioada 13 - 31 mai 2020, la care sînt invitați să participe artiști de profilul: arte vizuale, pictură murală, design grafic, graffitieri, artiști 3D etc., precum și profesori și studenți ai instituțiilor de profil din capitală.

Proiectele înaintate pentru concurs trebuie să reprezinte creația proprie a autorului și să se încadreze stilistic în spațiul enunțat. Lucrările vor fi evaluate de o Comisie de selectare a concepției de proiect, care ulterior va desemna cîștigătorii.

Schițele pentru concurs, realizate în format electronic sau pe orice alt tip de suport, la discreția autorului, vor fi expediate pe adresa de e-mail: centru@pmc.md.

Termenul-limită pentru prezentarea lucrărilor este 31 mai 2020.

Source: noi.md

Keywords:

pod , pictură murală , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11575
Populația:
3003 locuitori

Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi  la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este  atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.