14 may 2020, 12:35 views 2877
A fost elaborată o hartă cu teritoriile afectate de ambrozie, în Chișinău
14 may 2020, 12:35 views 2877

A fost elaborată o hartă cu teritoriile afectate de ambrozie, în Chișinău

O hartă cu teritoriile din Chișinău unde crește ambrozia a fost elaborată de Primăria capitalei, anunță primarul general, Ion Ceban.

Potrivit informațiilor, toate sectoarele sînt afectate, mai puțin centrul capitalei, iar suprafața totală este de 200 de hectare, ceea ce reprezintă 122 de zone.

"Am solicitat să se intervină prompt pentru ca locuitorii capitalei să nu aibă de suferit din cauza acestei buruiene care provoacă alergie. Proiectul prezintă date din sectoarele orașului, unde au fost identificate focare de răspîndire a ambroziei. Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă. Pînă în prezent s-a intervenit cu soluții chimice pe o suprafață de 5 hectare în sectoarele Ciocana și Botanica", a declarat Ceban.

Totodată, agenții economici, persoanele fizice trebuie să aibă grijă de terenurile care le dețin și să înlăture ambrozia, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform codului contravențional. Organul constatator în acest caz este poliția, preturile de sector și Direcția locativ-comunală.

"Este mult de muncă și sper să reușim să o stîrpim de-a lungul timpului", a adăugat Ceban.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Ambrozie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
1059 locuitori

Pocrovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pocrovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pocrovca este situat la 25 km est de oraşul Donduşeni şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1059 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.