18 february 2020, 10:40 views 3062
Un nou proces penal în cazul bisericii construite pe teritoriul grădiniței (Doc)
18 february 2020, 10:40 views 3062

Un nou proces penal în cazul bisericii construite pe teritoriul grădiniței (Doc)

Dosar penal deschis în cazul construcției bisericii pe teritoriul grădiniței nr. 150 din capitală. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, care a declarat, la ședința primăriei, că toți cei vinovați vor fi trași la răspundere conform legii.

Asta după ce ieri, 16 februarie, reprezentanții asociației „Părinți Solidari” au vizitat biserica unde se oficializa slujba de duminică, fiind dați afară de către preot și cîțiva enoriași într-un mod agresiv.

Viceprimarul Victor Chironda a dat astăzi indicații să fie oprită activitatea bisericii, iar zona să fie păzită de polițiști, întrucît la fața locului se desfășoară lucrări de construcție.

„Acest teritoriu aparține Direcției Municipale de Educație. Ei au semnat un demers la Procuratură că nu construiesc nimic. Respectiv eu am solicitat Direcției să ia măsuri în ceea ce privește activitatea ilegală a bisericii. Noi am făcut toate demersurile necesare, iar eu acum vreau să văd activitatea Direcției. Noi avem decizia instanței de demolare”, a declarat Chironda, transmite Noi.md cu referire la Jurnal.

Conform unui document depus la procuratura municipală, Chironda a solicitat investigarea procedurii de eliberare a certificatului de urbanism și autorizației de construcție pentru edificarea „Bibliotecii-Centru de educației moral-spirituală” pe teritoriul instituției preșcolare nr.150 din municipiul Chișinău, depusă pe dată de 22 ianuraie 2020.

Doc

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , biserica , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.