14 february 2020, 17:35 views 4566
Locuitorii de la Botanica, supărați că le-a fost ”furată” o bucată din bulevard (Foto, Video)
14 february 2020, 17:35 views 4566

Locuitorii de la Botanica, supărați că le-a fost ”furată” o bucată din bulevard (Foto, Video)

Situație ieșită din comun în sectorul Botanica al capitalei, unde acum cîțiva ani a fost construit un local de nunți, edificiul fiind extins ulterior din contul trotuarului, notează Noi.md.

Este vorba de restaurantul „La Vista", situat pe bulevardul Traian 5/3. Deși porțiunea de drum la care ne referim este destinată circulației pietonilor, acest lucru nu a împiedicat agentul economic să ridice edificiul pe o parte de trotuar. Conform datelor oficiale, construcția a fost înregistrată în baza unei hotărîri judecătorești.

Locuitorii din regiune se arată indignați de întreaga situație, dar spun că pînă acum nicio instituție de stat nu s-a autosesizat pentru a lua măsuri în acest caz. Ei se arată convinși că la mijlocul este interesul unor oameni sus-puși.

"Este îngrozitor, în nicio țară din lume, în niciun oraș așa ceva nu este. Au venit și le-au luat jumătate de bulevard locuitorilor", ne-a spus o femeie.

„Ăsta e Chișinăul, din păcate nu prea avem acces pe trotuare, doar construcții! Sigur că nu e comod, dar ce să facem - nu avem cu cine ne bate. Probabil tot cuiva de sus îi aparține această construcție", a relatat o altă locuitoare din regiune.

„Nu este comod desigur, este un flux mare de oameni aici".

Unii locuitori spun că asemenea construcții nu-și au locul în cartierele rezidențiale, unde în mod normal ar trebui amenajate mai multe zone pietonale.

„Sînt locuri speciale pentru a construi săli de nunți, dar nu aici. Aici e spațiu pentru oamenii care locuiesc în zonă".

Cu detalii la acest subiect vom reveni.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Botanica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.