14 february 2020, 14:00 views 3013
Prețurile la energia termică: Unii spun că-s exagerate, alții nici nu știu de ele (Video)
14 february 2020, 14:00 views 3013

Prețurile la energia termică: Unii spun că-s exagerate, alții nici nu știu de ele (Video)

În ultimele zile subiectul privind facturile la energia termică a stîrnit un adevărat scandal în rîndul oamenilor. Aceștia se arată nemulțumiți, iar Termoelectrica se justifică spunînd că calculele au fost făcute corect.

Cetățenii din Chișinău spun că au primit pentru luna ianuarie, facturi mai mari la căldură, deși timpul de afară a fost unul „blînd" și cu temperaturi pozitive.

Pe de altă parte, administrația Termoelectrica declară că consumatorii ar fi interpretat greșit perioada de calcul pentru energia termică pentru luna ianuarie.

Potrivit furnizorului de energie termică, „avînd în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019, a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12%, față de perioada similară a anului trecut".

„Am observat și eu că-s mai mari, dar ce să facem, trebuie să plătim, de altfel, or mai opri-o și știți cum e, mai bine plătești la timp"

„Mult, dar plătimp, cum să nu plătim?..."

„Prețurile nu-s mari... e cald în casă"...

„Nici nu știu care e ultima factură.... le achită soțul.... nu știu, sincer.."

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , incalzire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.