Show news from...

eye 536 Views

Litigiul în cazul cafenelei „Guguță”: Ministerul Educației, dat în judecată


SRL Regata Imobiliare, compania care urma să construiască un centru multifuncțional în locul fostei cafenele „Guguță" din Grădina Publică Ștefan Cel Mare, a acționat în judecată Consiliul Național al Monumentelor Istorice și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Compania contestă actul administrativ adoptat de CNMI și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în raport cu schița de proiect și proiectul de execuție privind construirea centrului socio-cultural și de agrement, potrivit unimedia.info.

„Anularea avizelor în cadrul ședinței CNMI din data de 16 octombrie 2019 este lipsită de consistență juridică, pentru că decizia CNMI are la bază o contestație înregistrată la data de 15 octombrie 2019, fiind nefondată și depusă cu încălcarea termenului de prescripție", se motivează în cererea adresată instanței.

Amintim că în decembrie 2019, viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție de revocare a certificatului de urbanism eliberat către SRL „Regata Imobiliare".

Din anul 2015, mai mulți reprezentanți ai societății civile, printre care și comunitatea „Occupy Guguță", au protestat împotriva construirii, de către firma „Regata Imobiliare", a unui bloc multietajat pe terenul fostei cafenele.

În octombrie curent, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a anulat avizele emise companiei „Regata Imobiliare" pentru construcția unui centru multietajat în locul fostei cafenele Guguță.

Keywords:

judecata , cafenea

Settlements of Moldova and Diaspora

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Read more