Show news from...

eye 399 Views

Cînd Aeroportul Chișinău va reveni în proprietatea statului?


Pe parcursul unei perioade scurte de timp, compania care administrează aeroportul din capitală și-a schimbat beneficiarii de mai multe ori. Experții vorbesc despre faptul că concesionarii ar fi interesați să realizeze un număr mai mare de tranzacții, pentru a complica demonstrarea încălcărilor și rezilierea ulterioară a contractului.

Noul beneficiar se poziționează ca un cumpărător de bună credință, gata să-și apere drepturile și interesele în instanțele internaționale. Iar Moldova consideră că situația nu este așa de univocă și un șir de încălcări ale legislației trebuie examinate în contextul dreptului penal, în special privind legătura dintre "jaful secolului" și un șir de tranzacții dubioase și investiții care țin de Aeroportul Chișinău.

Majoritatea experților și a comentatorilor consideră că aeroportul trebuie să fie reîntors statului, ca obiect strategic care asigură securitatea lui. Raportul final privind evaluarea activității companiei-concesionar este așteptat la 1 februarie. Autoritățile așteaptă argumente suplimentare ce confirmă că investitorul nu folosește propriile surse financiare și nu îndeplinește angajamentele investiționale prevăzute de acordul de concesiune.

În plus, în următoarele 20 de zile, Agenția Proprietății Publice, care acționează în calitate de reclamant în dosarul rezilierii contractului de concesiune, va trebui să corecteze neconcordanțele din declarația de revendicare. După aceea, instanța de la Chișinău va putea începe procedura în baza litigiului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Keywords:

Chisinau , aeroport

Settlements of Moldova and Diaspora

Ursoaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Read more