17 january 2020, 11:32 views 3924
Complexul Memorial „Eternitate” va fi reconstruit capital
17 january 2020, 11:32 views 3924

Complexul Memorial „Eternitate” va fi reconstruit capital

Cu prilejul aniversării a 75-a Victoriei, în acest an Complexul Memorial „Eternitate" din municipiul Chișinău va fi reconstruit capital.

Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor Dodon, după prima ședință a grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, notează Noi.md cu referire la subiectulzilei.md.

Totodată, va fi elaborat și un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită a fi reabilitate.

La întrevedere au participat Victor Gaiciuc, ministrul Apărării, Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, Serghei Mișin, consilier prezidențial pentru relații interetnice, și Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național „Victoria".

Source: noi.md

Keywords:

Memorial

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
2472 locuitori

Balasineşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Satul este situat pe valea rîului Vilia, la 15 km de staţia calea ferată Lipcani, la 18 km sud-vest de oraşul Briceni, la 38 km de oraşul Edineţ şi la 235 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2472 de oameni. Prima atestare documentară a satului Balasineşti din ţinutul Hotin datează din octombrie 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.