Show news from...

eye 506 Views

„Aleea presei” de la Chișinău a căpătat o nouă imagine


Printre rînduri de ani, orașul Chișinău a mai păstrat unele locuri dragi inimii locuitorilor săi, care poartă caracter cultural și necesar pentru societate.

Unul dintre aceste minunate locuri care a mai rămas este „Aleea presei" amenajată în scuarul Catedralei, transmite NOI.md cu referire la diez.md.

Cu vitrinele vechi care au pierdut o mare parte din sticlă și din imaginea estetică a orașului, dar totuși în fiecare zi prin ramele lor obosite de ani și de ploi mai scotocesc ziarele proaspete, ceea ce ne spune că azi se mai citește presa și că această alee este utilă pentru societate.

Aceasta a fost cea mai importantă motivație pentru compania MOLDPRESA care a renovat această alee cu 18 standuri noi, care conțin ornamente naționale oferind un colorit moldovenesc și o imagine estetică orașului.

Acest scuae a fost ales, ținînd cont de trecutul glorios al acestei alei care a supraviețuit așa numita „perestroică", în timpul căreia societatea setoasă după informație a atins punctul culminant. În acele timpuri era necesar să stai la coadă la un chioșc de presă în cele mai matinale ore și nici atunci nu erai sigur dacă reușești să procuri ziarul preferat, prin urmare mulțimea se înghesuia pe aleea presei citind cu nesaț noutățile.

Compania MOLDPRESA, fiind cel mai mare distribuitor de presă din Republica Moldova, și-a propus să fie inovativ, iar standurilor cu ziare să le ofere o nouă viață, care în fiecare dimineață vor fi completate cu presă proaspătă, făcîndu-le utile pentru fiecare dintre noi. Este o alee în care a depus suflet întreaga echipă, care speră că acest proiect social va fi unul benefic pentru locuitorii Chișinăului.

Keywords:

Chisinau , Alee , presa

Settlements of Moldova and Diaspora

Chiţcanii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Read more