13 january 2020, 15:00 views 4334
Nicio amendă pentru sutele de panouri instalate ilegal: Ce spune viceprimarul
13 january 2020, 15:00 views 4334

Nicio amendă pentru sutele de panouri instalate ilegal: Ce spune viceprimarul

Deși în capitală sînt sute de panouri publicitare instalate ilegal, agenții constatatori din cadrul Direcției municipale arhitectură, urbanism și relații funciare nu au aplicat nicio amendă.

Scuze au fost diverse, a declarat viceprimarul Ilie Ceban. „Nu aveau legitimații, nu știau a întocmi procese verbale", a spus el, notează Noi.md cu referire la agora.md.

„Sancțiunea contravențională este de pînă la 9.000 de lei. Sînt șase agenți constatatori. Dacă avem 1.792 de dispozitive autorizate, avem în jumătate sau chiar aproape 1.000 neautorizate. Dacă o să aplicăm aceste sancțiuni, o să facem în primul rînd disciplină, totodată o să ajungem la ceea că o să le evacuăm", a declarat Ilie Ceban.

Doar că acest proces este periclitat, a spus viceprimarul.

„Cu o săptămînă în urmă, subalternii din cadrul Direcției arhitectură nu aveau niciun proces verbal întocmit, sub diverse pretexte. Nu aveau legitimații, nu știau a întocmi procese verbale. Legitimații au fost eliberate. Direcția municipală de poliție le-a făcut instructajul. Respectiv, la moment nu mai sînt impedimente pentru a întocmi procese verbale", a explicat acesta.

Iar primarul general Ion Ceban a venit cu o eventuală soluție: „Poate să lansăm o licitație în această privință, poate vin unele companii care știu cum să-i facă să plătească, colectori. Aceștia te sună de dimineața pînă seara, și la 3 noaptea. Dacă noi nu sîntem în stare, cu toate că nu știu de ce, să angajăm o companie. Și începem a colecta. Oamenii trebuie să plătească taxele".

În prezent, taxa pentru dispozitivele publicitare instalate în Chișinău constituie 700 de lei anual pentru fiecare metru pătrat al suprafeței.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , amenda

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.