Show news from...

eye 605 Views

Ce trebuie să știe locuitorii Capitalei care vor să arunce bradul din casă


Brazii care au fost utilizați în perioada sărbătorilor de iarnă sînt colectați centralizat pentru a fi reciclați, transmite Noi.md.

Anunțul a fost făcut de către Primăria Capitalei.

Astfel, molizii uscați pot fi depozitați în preajma platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere din oraș, iar serviciile municipale de profil îi vor transporta pentru reciclare pe adresa: str. Ghidighici, 3.

Totodată, agenții economici, organizațiile și instituțiile din Chișinău sînt chemate să transporte în mod separat brazii utilizați pe adresa menționată.

Deșeurile vegetale urmează a fi tocate și utilizate de către Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi", în calitate de mulci pentru plantațiile de trandafiri (pentru a împiedica creșterea buruienilor), dar și ca îngrășămînt organic pentru plante.

Keywords:

brad , Chisinau

Settlements of Moldova and Diaspora

Leordoaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Read more