17 october 2012, 13:05 views 7615
17 october 2012, 13:05 views 7615

Chișinău: arhitectură haotică şi şantiere fără capăt

Arhitectură haotică şi şantiere fără capăt. Aşa văd capitala o bună parte din locuitorii oraşului Chișinău. Agenţii economici se avîntă să construiască imperii în timp ce localnicii se plîng că nu mai au terenuri de joacă şi parcuri. Mai grav e că unii se pomenesc cu pereţii din case fisuraţi şi cu ferestrele spre zidurile unor centre comerciale enorme, scrie tv7.md.

În cel mai fericit caz, construcţiile haotice creează doar disconfort vizual. În alte situaţii, ca în cea a locatarilor din blocul 16/1 din strada Kiev, sectorul Rîşcani, apar probleme mai grave. Chiar sub ferestrele lor se construieşte un centru comercial cu oficii. Agentul economic a cumpărat zeci de apartamente, ale căror ferestre ies spre unul din zidurile noii construcţii. Locatarii rămaşi spun că trăiesc un adevărat coşmar.

Pretorul sectorului Rîşcani susţine că imobilul nu prezintă un pericol pentru edificiile din preajmă.

Pretorul sectorului Rîşcani s-a abţinut să specifice ce se va întîmpla dacă se va dovedi că fisurile de pe pereţii blocului de locuit au fost cauzate de imobilul în construcţie.

 

Keywords:

localitati , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.