17 november 2019, 09:30 views 3442
Un nou serviciu social pentru mămici și copii a fost lansat la Chișinău
17 november 2019, 09:30 views 3442

Un nou serviciu social pentru mămici și copii a fost lansat la Chișinău

Un nou serviciu social destinat mămicilor și copiilor a fost lansat vineri, 15 noiembrie, la Chișinău. Astfel, în incinta Centrului de plasament și reabilitare pentru copii de vîrstă fragedă a fost creată Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de 4 luni – 3 ani, transmite MOLDPRES.

Noul serviciu este gratuit și de el pot beneficia copiii cu vîrsta cuprinsă între 4 luni – 3 ani ai căror părinți sunt încadrați în cîmpul muncii și nu au alternative de îngrijire și supraveghere a copiilor lor în timpul zilei. Pentru a beneficia de serviciu, părinții trebuie să dețină viză de reședință în raioanele Republicii Moldova și să se afle temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Capacitatea creșei sociale este de 12 locuri. Medicul șef adjunct al Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vîrstă fragedă, Eleonora Șincărenco a afirmat că părinții și copiii lor vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi educație, îngrijire, consultațiile medicilor specialiști.

Serviciul a fost dezvoltat de AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al unei companii.

Din 2011 și pînă în prezent, CCF Moldova a dezvoltat șase creșe în municipiile Chișinău, Bălți și în orașul Glodeni, de serviciile cărora au beneficiat circa 230 de copii.

 

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1298 locuitori

Crăsnăşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Crăsnăşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1298 de oameni. Satul Crăsnăşeni a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.