11 may 2019, 14:00 views 7315
Ion Ceban: Eu vorbesc limba moldovenească
11 may 2019, 14:00 views 7315

Ion Ceban: Eu vorbesc limba moldovenească

Ion Ceban vorbește limba moldovenească, iar pe 31 august acesta va sărbători „ceea ce sărbătoresc toți", așa a răspuns primarul nou-ales al mun. Chișinău, la întrebările legate de identitatea națională a poporului Republicii Moldova.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra" de la N4.

Întrebat cum va organiza și alte sărbători în capitală, cum ar fi bunăoară sărbătorile de iarnă, Ceban a spus că va discuta cu prim-ministra Maia Sandu, astfel încît evenimentele și activitățile organizate de Guvern și Primărie să nu se dubleze. Cu Sandu Ceban zice că va discuta și despre locul amplasării Pomului de Crăciun și că nu are o problemă, dacă și în acest an, așa cum a fost în anii precedenți, în Chișinău sărbătorile de iarnă vor fi inaugurate pe 1 decembrie.

Ceban a cîștigat alegerile cu un rezultat de 52%. Mandatul acesta urmează a fi validat în decurs de zece zile.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1213 locuitori

Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.