11 january 2019, 12:00 views 2982
Operația “Mobilizarea”
11 january 2019, 12:00 views 2982

Operația “Mobilizarea”

Zile numărate au mai rămas pînă la turul doi de scrutin, iar candidații la funcția de edil al capitalei au trecut la atacuri la persoană. S-ar putea chiar să se ajungă la un nou proces de judecată între Ion Ceban și Andrei Năstase.

Andrei Năstase a fost primul care a încălcat așa-zisul "pact de neagresiune". "Pactul de neagresiune" este cel de-al doilea acord politic dintre PSRM, PAS și Platforma DA, semnat în septembrie și denumit "Înțelegerea politică a obiectivelor tranzitorii ale guvernului, administrației președintelui și parlamentului, inclusiv fracțiunile politice ale Partidului Socialiștilor, partidului "Acțiune și Solidaritate" și Platformei "Demnitate și Adevăr". În compartimentul "Alegerile generale locale din 20 octombrie 2019 – libere și corecte" ale acestui document, aliații de coaliție au jurat solemn "să se abțină de la atacuri" pe parcursul campaniei electorale, dar la Chișinău, într-un final, au compromis cu succes moratoriul stabilit pentru criticile reciproce.

Experții spun că era și de așteptat: în turul doi, Andrei Năstase nici nu-și putea mobiliza altfel electoratul de dreapta.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

alegeri , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1476 locuitori

Alexăndreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heciul Vechi, Țipletești, Țiplești, Alexăndreni, Grigorești. Localitatea este situată pe malul stîng al rîului Răut, la 46 km de oraşul Sîngerei şi la 148 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Alexăndreni a fost întemeiat în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.