30 october 2019, 17:00 views 3337
Opinie: Năstase vrea să creeze un oraș european cu oamenii lui Cavcaliuc și Plahotniuc
30 october 2019, 17:00 views 3337

Opinie: Năstase vrea să creeze un oraș european cu oamenii lui Cavcaliuc și Plahotniuc

Candidatul la funcția de primar al Chișinăului din blocul ACUM, Andrei Năstase, se pare că vrea să devină al doilea Plahotniuc și are de gînd să transforme capitala într-un oraș european cu oamenii lui Cavcaliuc și Plahotniuc.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

El a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că recent Năstase a declarat că Dodon vrea să devină al doilea Plahotniuc! El ar fi preluat schemele, oamenii, manierele acestuia.

„A spune că sînt nedumerit înseamnă a nu spune nimic. Am sentimentul că A. Năstase însuși a venit cu mărturii!", a subliniat Bogdan Țîrdea, aducînd următoarele argumente:

"1) Năstase, fiind șeful Ministerului Afacerilor Interne, nu a arestat nici un hoț, contrabandist sau măcar un reprezentant al „mafiei PDM", „mafiei construcțiilor" etc.

2) Procurorul general Dumitru Rob - înaintat de Năstase. El este finul Verei Chironda, care, la rîndul ei, este cumătra lui Năstase însuși! Acum înțelegeți de ce oamenii din Plahotniuc se află la libertate? Inclusiv Tauber, Apostolova, Cebotari etc.! Jocul este clar. Năstase nu i-a reținut pe acești tovarăși pentru ca aceștia să poată lovi în PSRM, nepermițîndu-i să-și întărească puterile. Apropo, Plahotniuc proceda la fel.

3) Ministerul Afacerilor Interne nu a deconspirat nici o schemă. Există motive să presupunem că contrabanda cu țigări, chihlimbar, alcool continuă. Mă întreb cine este beneficiarul?

4) Nu a fost reținut nici măcar un lot cu chihlimbar, țigări, droguri. De ce?

5) Năstase vorbește despre meritocrație, dar fără concurs l-a numit în funcția de șef al poliției pe cumătrul său Gh. Balan, iar pe Vasile Balica - șef la INI. Balica este vărul lui N. Gavrilița - șeful departamentului pentru investigarea crimelor economice! Acest Gavrilița este cumătrul lui Cavcaliuc, buldogul credincios al lui Plahotniuc! Și voi numiți asta „deoligarhizare"?

6) Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră și Vama sînt pline de oamenii lui Plahotniuc. Cei mai odioși slujitori ai lui Plahotniuc - Purice și Lecari, și-au dat demisia zilele acestea, chiar înainte de alegeri, dar mulți sînt responsabili de „scheme"!

7) Năstase folosește interceptările false ale lui Plahotniuc de pe canalul telegram Boiler Show, are trei telefoane, ca și Plahotniuc, lovește doar în PSRM, precum Plahotniuc, „acoperă" lacheii lui Plahotniuc.

8) Năstase, la fel ca Plahotniuc, lovește în spatele partenerilor. El l-a incitat pe adjunctul său, Reniță să se adreseze la PG cu privire la presupusa finanțarea ilegală a PSRM în 2016! Însă acest subiect a fost „împins" de oamenii lui Plahotniuc!"

În acest sens, Bogdan Țîrdea a pus două întrebări:

"1) Deci, cine vrea să devină Plahotniuc nr. 2? 2) Domnule Năstase! Vreți să creați un oraș european cu oamenii lui Cavcaliuc și Plahotniuc?"

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.