29 october 2019, 11:00 views 2591
Fundația Ecodava a plantat 3.000 de puieți (Video)
29 october 2019, 11:00 views 2591

Fundația Ecodava a plantat 3.000 de puieți (Video)

Fundația ecologică Ecodava împreună cu garda tînără de la Partidul Socialist, au plantat copaci în Chișinău.

Evenimentul a avut loc în această sîmbătă, 26 octombrie.

,,Este o tradiție foarte bună care o repetăm în fiecare toamnă și primăvară. Astăzi în toată țara este declarat acest subotnic și în diferite regiuni a orașului nostru sînt organizate astfel de plantări", a declarat directorul Ecodava, Igor Sîrbu în timpul evenimentului.

Sîrbu a argumentat această inițiativă ca fiind foarte bună prin faptul că în Chișinău ,,spațiile verzi s-au micșorat teriorial, acolo unde au fost parcuri, stadioane - au apărut blocuri locative sau case private".

,,Aici unde suntem noi acum este o poieniță unde era planificată o construcție, dar vom planta copaci și aici se va extinde acest parc frumos. Cred că în viitor această tradiție trebuie de dezvoltat pentru a mări suprafața verde a orașului fiindcă copacii sînt plămînii orașului. Fiecare din noi trebuie să se implice în astfel de proiecte pentru a arăta celor din jur că el nu este indiferent, că dorește ca în acest oraș să fie frumos, să fie aer curat, ca copiii noștri să poată să se joace în aceste parcuri. ", a mai adăugat directorul Ecodava.

El a îndemnat pe fiecare din noi să iasă să planteze copaci pentru că acesta e viitorul nostru.

În poieniță au fost plantați 100 de copaci, în total în Chișinău în cadrul proectului s-au plantat circa 3.000 de puieți.

,,Garda tînără a Partidului Socialiștilor a participat la această inițiativă frumoasă. În această poieniță am plantat 100 de copăcei, a spus Daria Colomeț.

Un alt participant al proiectului spune că în perioada actuală foarte puține persoane acordă atenție acestui subiect sensibil.

,,Cu părere de rău numărul parcurilor în Chișinău s-a micșorat considerabil, dar transport e tot mai mult și mai mult. Astfel, trebuie să înverzim Capitala", este opinia socialistului Denis Răilean.

Source: noi.md

Keywords:

Ecodava , Chisinau , copac

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.