30 september 2019, 10:30 views 3581
Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 4-a
30 september 2019, 10:30 views 3581

Analiza problemelor sectorului construcțiilor din mun. Chișinău. Partea a 4-a

X.Neautorizate și construcția ilegală pe terenuri

1.Componentele principale ale legalizării construcțiilor neautorizate sînt: Oficiile Cadastrale şi Sistemul judecătoresc.

Există posibilitatea obligării la demolarea construcțiilor neautorizate. Totuși, în practică, demolarea unor construcții/blocuri cu multe etaje construite neautorizat sau construite cu încălcări nu se realizează.Demolarea construcțiilor neautorizate se aplică în procesul contravențional, în scopul înlăturării consecințelor faptei, a unui pericol ori pentru prevenirea săvârşirii faptelor contravenţionale potrivit art. 4394 lit. b) și art. 4396 din Codul contravenţional în cazul faptelor prevăzute la articolele:

116 (Abaterea neautorizată de la proiectele de organizare a teritoriului sau de folosinţă a terenului),134 (Folosirea neautorizată a terenurilor din fondul forestier şi spaţiile verzi pentru defrişare, construcţie de clădiri administrative, depozite şi alte obiective),168 (Încălcarea regulilor cu privire la protecţia reţelelor termice),177 alin. (3) (Încălcarea legislaţiei şi documentelor normative în construcţii la reconstrucţia încăperilor),178 (Încălcarea regulilor de construire a caselor cu un nivel în localităţile rurale şi a căsuţelor de livadă în întovărăşirile pomicole),179 (Construcţii neautorizate şi intervenţii neautorizate la construcţiile existente) şi226 (Încălcarea regulilor de folosire a drumului, a zonei de protecţie a acestuia şi a regulilor de folosire şi de protecţie a zonei drumului) şi atrage, după caz, remedierea construcţiilor afectate în urma intervenţiilor

neautorizate executată de către contravenient pe cont propriu sau de către autorităţile administraţiei publice locale din contul proprietarului dispuse decătre instanța de judecată.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.